Etiquetes

Passa al contingut principal

Presentació del pessebre retallable fet pel Ton Granell

L’Associació de Pessebristes, tal com havíem fet en els dos darrers anys, segueix amb la tradició de regalar un retallable a tots els participants al concurs de pessebres.

Aquest any l’hem encarregat a l’excel.lent dibuixant Ton Granell. Si recordeu treballs que han sortit de la seva mà us adonareu que és ben fàcil veure que té allò que en diuen el “do”. Els dibuixos que fa agraden a tothom ja que tenen una gràcia especial, una senzillesa de traç que els fa propers, un detall que arrodoneix el conjunt, un moviment precís, una acurada tècnica del color… en fi tota una sèrie de trets que els fan únics.

El pessebre que ha dibuixat per aquest Nadal de 2011 no podia ser més encertat tenint en compte el greu moment socio-econòmic que viu el país. La seva sensibilitat ha quedat del tot reflectida en la composició: Jesús, Josep i Maria estan representats per una família desnonada, amb els seus animalons domèstics al costat, que els acompanyen. Els tres Reis són figures al.legòriques de Càritas, Banc d’Aliments i Creu Roja. Fins i tot l’àngel dóna l’esquena a tota l’escena. Això sí, un caganer, gras i especulador, amb cara i cul de dimoni, representa la cobdícia i el diner fàcil, que se li escapa de la maleta. Només el foc que dóna caliu a l’escena, on s’hi cremen hipoteques i altres paperots, ens obre un camí cap a l’esperança.

Tot plegat està ambientat en un espai als afores de Cervera: l’arrodonida roca de Les Forques fa de recer d’aquest pessebre volent-lo aixoplugar dins d’una cova excavada a la pedra de sauló.

Apunteu-vos al concurs-mostra de pessebres a través d'aquesta web o trucant directament al CMC, telèfon 973530488 i així gaudireu del pessebre que fareu a casa, amb el que concursareu, així com també d’aquest tan especial que us regalarem.

Comentaris